Ставки ОВДП донизу. Стабілізація?

Рубрика OTP Capital: Погляд на актуальні події

Шановні інвестори та вкладники інвестиційних та пенсійних фондів, що знаходяться в управлінні ОТП Капітал. Ми продовжуємо публікацію оперативних повідомлень стосовно бачення поточної економічної ситуації у світі та Україні, а також стану активів, які знаходяться в портфелях інвестиційних та пенсійних фондів під управлянням ОТП Капітал.

Що відбувається у світі?

Фінансові ринки продовжують залишатися волатильними, однак позитивні тенденції переважають. З початку тижня усі основні фондові індекси зростають. Головною причиною є послаблення поширення коронавірусу в основних економіках світу. А якщо врахувати величезні обсяги допомоги, які виділили більшість основних країн, ринковий оптимізм є дуже логічним.

Як реагує Україна?

Голосування за закони минулого вівторка, які дозволяють отримати допомогу західних партнерів, як нами і передбачалося в попередньому огляді Погляд на актуальні події, значно заспокоїли український фінансовий ринок і закордонних інвесторів. Наслідком стабілізації фінансової ситуації та позитивних очікувань є суттєве зростання гривні по відношенню до долара з 28 до 27 UAH/ASD, відновлення попиту, зниження дохідностей, зменшення спредів по ОВДП, а також збільшення ліквідності в банківській системі.

Оцінка ОВДП в портфелях фондів під управлінням ОТП Капітал теж піддалась позитивним тенденціям. Сьогодні НБУ зменшив дохідності усіх ОВДП з різним термінами погашення і це відобразилося на динаміці фондів.

З великою імовірністю тенденція до зниження дохідностей ОВДП будуть продовжуватися і далі по мірі стабілізації ситуації. Найбільш критичним наразі є підписання меморандуму з МВФ. Ризики присутні непідписання є. І вони залежать від прийняття «банківського» закону, який може бути технічно відкладеним через рекордні 16 тисяч поправок, які були внесені на днях. Однак, незважаючи на присутність законодавчого спаму, в керівництва країни є чітка та тверда позиція щодо МВФ. Тому очікування залишаються позитивними.

Інші новини

02.04.2020
Рубрика OTP Capital: Погляд на актуальні події Шановні учасники фонду ОТП Пенсія, ми розуміємо Вашу стурбованість результатами, які демонструє фонд...
Читати більше
31.03.2020
Рубрика OTP Capital: Погляд на актуальні події Шановні інвестори та вкладники інвестиційних та пенсійних фондів, що знаходяться в управлінні ОТП...
Читати більше
25.03.2020
Рубрика OTP Capital: Погляд на актуальні події. Шановні інвестори та вкладники інвестиційних та пенсійних фондів, які знаходять в управлінні ОТП...
Читати більше