Понад 200 мільйонів пенсійних активів довірили фонду «ОТП Пенсія» майбутні пенсіонери

Нещодавно активи фонду «ОТП Пенсія», власником та компанією з управління активами якого є КУА «ОТП Капітал», перевищили позначку в 200 мільйонів гривень. Фонд входить в четвірку найбільших недержавних пенсійних фондів України. Попереду знаходяться два великі корпоративні фонди, що належать НБУ та Укрексімбанку, учасниками яких можуть бути лише співробітники даних установ. Що стосується відкритих фондів, учасниками яких можуть бути всі без виключення бажаючі відкладати кошти задля накопичення собі на другу недержавну пенсію, то з «ОТП Пенсією» може порівнятися хіба що відкритий пенсійний фонд «Приват фонд», активи якого теж нещодавно перевищили 200 млн. грн.

В той же час, «ОТП Пенсія» є фондом з найкращою динамікою росту. За останні 5 років наші активи зросли більш як в п’ятнадцять разів – з 13 до 200 мільйонів гривень, кількість учасників збільшилась вп’ятеро – з 9 тисяч до 50 тисяч, а дохідність активів за цей період склала близько 130%.

Фонд продовжує активно зростати. Кожного місяця до фонду приєднується приблизно 500 нових учасників. Таких показників ми досягаємо, в першу чергу, завдяки широкій мережі продажів. Пенсійний контракт можна оформити у будь-якому відділенні АТ «ОТП Банк» або у фінансових консультантів від компанії-партнера «OVB Алфінанц Україна» по всій Україні. Більше того, оформити пенсійний контракт можна дистанційно через сайт або ж через додаток Приват 24. Зараз дистанційне оформлення набуває все більшої популярності. Якщо ще пару років тому клієнт обирав візит до відділення, то сьогодні для економії часу більшість операцій здійснюються онлайн. Оформлення пенсійного контракту не є виключенням. Змінюються звички клієнтів – змінюємось і ми.

Говорячи про ріст активів фонду, варто звернути увагу на два ключові фактори. Це грошові надходження, тобто внески учасників, та темпи росту даних надходжень, тобто дохідність фонду. Щомісячно до фонду надходить в середньому 2,5 мільйони гривень внесків. Клієнти можуть робити внески будь-яким зручним способом. Є ряд можливостей, які дозволять безкоштовно поповнювати пенсійні рахунки в фонді «ОТП Пенсія». Зокрема, через касу чи мобільний додаток OTP Smart, через Monobank, через платіжну систему IPay, а також шляхом подання заяви на перерахування внесків з заробітної плати до бухгалтерії роботодавця.

Що ж стосується виплат, то учасники-пенсіонери отримують з фонду близько 300-400 тисяч гривень виплат в місяць. Виплати здійснюються 74 особам, з якими оформлені договори на постійні виплати строком мінімум на 10 років. В цілому, за весь період діяльності фонд виплатив своїм учасникам понад 16 млн. гривень.

Дохідність фонду будь-якого НПФ залежить від ефективності роботи його активів. Фонд «ОТП Пенсія» має консервативний портфель, який складається переважно з облігацій та депозитів. Такий підхід до управляння активами дозволяє генерувати стабільно високу дохідність. Так, наприклад, дохідність 2019 року склала 19,4% річних. Це був найкращий результат серед НПФ в Україні. Наше завдання, як компанії яка не тільки керує активами, а й  відповідає за успішне існування та розвиток фонду «ОТП Пенсія» – закрити не лише базові потреби учасників, тобто зберегти на примножити його пенсійні накопичення, але й надати якісний сервіс. Учасники фонду «ОТП Пенсія» користуються сучасним інформативним та інтерактивним онлайн кабінетом. Щомісячно вони отримують смс з інформацією про стан пенсійного рахунку. А також на сайті можуть ознайомлюватися зі свіжими звітами та коментарями інвеступравляючих щодо діяльності фонду.

Більш детальніше про результати діяльності «ОТП Пенсія» ви можете дізнатися на сторінці фонду.

Інші новини

14.05.2020
Наприкінці травня, вже дев’ятий рік поспіль ОТП Капітал разом з ОТП Банк запропонують своїм клієнтам сумісний «гібридний» фінансовий продукт. Історія...
Читати більше
14.05.2020
Рубрика OTP Capital: Погляд на актуальні події Шановні інвестори та вкладники! Традиційно ми публікуємо наші оперативні повідомлення стосовно бачення поточної...
Читати більше
24.04.2020
В четвер, 23 квітня, НБУ прийняв естафету більшості центральних банків світу з підтримки економіки і понизив облікову ставку на 2...
Читати більше