ОТП Капітал взяв під своє управління ще один недержавний пенсійний фонд – «ВНПФ «Фонд пенсійних заощаджень»

Минулий рік завершився для «ОТП Капітал» поповненням серед недержавних пенсійних фондів. Компанія взяла у своє управління ще один пенсійний фонд – «ВНПФ «Фонд пенсійних заощаджень», що належить групі ТАС.

Партнерство компаній «ОТП Капітал» та «ТАС» – не новина. Вже понад 8 успішних років наші компанії тісно співпрацюють. Перший договір про співпрацю був оформлений ще у грудні 2013 року. Тоді «ОТП Капітал» вперше взяв під своє управління активи інвестиційного продукту «ТАС-Інвест», що належить страховій компанії «ТАС». З того часу співпраця із страховою компанією «ТАС» поглиблювалася і на даний момент «ОТП Капітал», крім інвестиційного портфелю, управляє частиною резервів страхової компанії із накопичувального страхування.

Як результат, постійна та плідна співпраця фахівців компанії з управління активами спільно з представниками страхового ринку дозволили напрацювати стійку систему взаємодії між всіма підрозділами, починаючи з бек-офісу, закінчуючи ризик-менеджментом. За тривалий час співпраці компаніям вдалось протестувати та впровадити оптимальні та, у той же час, успішні стратегії управління страховими активами та резервами.

Цього разу об’єктом співпраці став зовсім інший продукт – недержавний пенсійний фонд «Фонд пенсійних заощаджень» зареєстрований у 2006 році, група ТАС володіє ним з 2012 року. На разі, активи фонду складають 800 тисяч гривень. По ринковим міркам – це досить невеликий фонд, проте в планах активний ріст, забезпеченням якого засновники фонду планують зайнятися найближчим часом. Група ТАС має великий досвід роботи на ринках страхування життя та пенсійного забезпечення, тому недержавне пенсійне забезпечення – це стратегічний напрямок для групи.

«Ми давно планували розвивати напрямок недержаного пенсійного накопичення. Для цього нам важливо здійснити деякі організаційні зміни та покращити показники ефективності діяльності фонду. При виборі нової управляючої компанії наш вибір відразу зупинився на компанії «ОТП Капітал». Цьому сприяли вже перевірені результати нашої попередньої співпраці, а також високий професіоналізм та лідируючі позиції саме у сфері управління недержавними пенсійними фондами», –  говорить Ростислав Борисенко, Голова ради фонду «ВНПФ «Фонд пенсійних заощаджень»..

«Для нас розширення точок співпраці з групою ТАС – це, з одного боку, укріплення наших партнерських відносин, з іншого боку, розширення портфелю продуктом, що має дійсно хороші перспективи на активний ріст. Крім нашої основної функції, а це – успішне управління активами фонду, ми готові ділитися своєю експертизою та активно взаємодіяти задля розвитку та поширення недержавного пенсійного забезпечення в Україні», – говорить Наталя Меженська, Генеральний директор компанії ТОВ «КУА «ОТП Капітал».

ТОВ «КУА «ОТП Капітал» була заснована в липні 2007 року  українським OTP Bank (9,9%) та угорською компанією з управління активами OTP Fund Management (90,1%) та стала другим, після АТ «ОТП Банк», представником OTP Group в Україні.

Компанія надає широкий спектр інвестиційних послуг високої якості, як корпоративним клієнтам, так і приватним особам, і є одним із лідерів на ринку колективного інвестування. Під управлінням КУА «ОТП Капітал» знаходяться 7 публічних інвестиційних фондів, 8 венчурних фондівактиви страхових компаній, а також 4 недержавних пенсійних фонди, серед яких найбільший відкритий недержавний пенсійний фонд в Україні ВПФ «ОТП Пенсія», фонд з валютною стратегією «ФріФлайт» та професійний пенсійний фонд для залізничників та транспортних будівельників «Магістраль». Активи під управлінням – 4,1 млрд. грн.

 

 

Інші новини

01.12.2021
На передодні нового року компанія «ОТП Капітал» пропонує клієнтам стати інвесторами фонду «ОТП Інвест+». Фонд розпочав свою діяльність ще в...
Читати більше
17.09.2021
Кожного року у вересні за традицією ОТП Капітал разом з ОТП Банк стартують продаж «гібридного» фінансового продукту – вкладу «Подвійний»....
Читати більше
17.09.2021
Кожного року у вересні за традицією ОТП Капітал разом з ОТП Банк стартують продаж «гібридного» фінансового продукту – вкладу «Подвійний»....
Читати більше